Ønsker flere registreringer i Boligmappa

Boligmappa har de siste årene vokst til å bli boligens viktigste digitale plattform. Her skal alt utført arbeid i en bolig samles, og mange boligeiere etterlyser nå dokumentasjon.

– Boligmappa er en enkel og genial idé skapt av bransjen selv, sier Bjørn Håkonsen, salgssjef i Boligmappa.

Den digitale plattformen ble etablert for 13 år siden, da Elektroforeningen, Rørentreprenørene Norge og NHO Elektro så et behov for sikre at alle dokumenter på utført arbeid følger boligen der jobben ble gjennomført.

– Tidligere lå denne typen dokumentasjon spredt i ringpermer, i ulike databaser og på epost, men nå følger dokumentasjonen boligen i hele dens levetid, uavhengig av eiere, forteller Håkonsen.

Viktig markedskanal

I dag består Boligmappa av nærmere 2,5 millioner registrerte boliger og mange millioner dokumenter på arbeid utført av mer enn 8000 håndverksbedrifter.

– Plattformen har blitt boligens viktigste digitale plattform. Når du logger inn på Boligmappa kan du se alle boligens håndverkere og dokumentasjonen kan deles sømløst, for eksempel med det lokale el-tilsynet, med bygningssakkyndig eller med en eiendomsmegler, forteller Håkonsen.

Alle bedrifter som er registrert i Boligmappa får sin egen profil der de kan legge inn informasjon om tjenester og bedriftens kontaktinformasjon i eget visittkort. Plattformen er integrert med over 70 ulike fagsystemer integrert, slik at overføring av dokumentasjon skal være enkelt for håndverksbedriftene.

– Det er en ypperlig markedskanal inn mot de om lag 2,5 millioner boligmappene som finnes der ute. Og det er vanlig å ta seg litt betalt for å legge inn dokumentasjon i Boligmappa, på den måten ligger det en lønnsomhet i å bruke den også, sier han.

boligmappa-malproff.png

Unik plattform

Boligmappa er Norges største og eneste i sitt slag for boliger og bygg. Konkurransen består kun av arbeid som ikke dokumenteres eller dokumentasjon som kun sendes på e-post.

– Det er en oppfatning i deler av bransjen om at ikke alt arbeid må dokumenteres, men lovteksten er klar, det skal dokumenteres, uansett om jobben er liten eller stor, forteller Håkonsen.

Plattformen er gratis å bruke for alle boligeiere og de kan selv søke opp håndverksbedrifter og etterspørre dokumentasjon på tidligere utført arbeid. Hver måned får Boligmappa omtrent 3000 henvendelser fra boligeiere som etterspør dokumentasjon på arbeid som er utført.

Savner byggebransjen

– Vi ser at det er for få malere og gulvleggere som bruker Boligmappa. Mange er presset på tid og har fokus på jobben som gjøres, og mindre på dokumentasjon i etterkant. Det er forståelig, men hjelper lite dersom det dukker opp feil eller mangler, sier Håkonsen.

For overflatespesialister mener han at Boligmappa er et ypperlig sted for å dokumentere gjennomførte oppdrag. Her kan før- og etterbilder av gulv, tak og vegger legges inn, samt fargekoder og produktdatablad, slik at dette er enkelt for boligeier å finne tilbake til senere.

– På den måten styrkes også kundeopplevelsen, og eieren av boligen slipper å ha et spann med maling stående i garasjen for å huske hvilken farge det er malt på veggene. Bilder er en svært god dokumentasjon, det trenger ikke å være så komplisert, sier Håkonsen.

Han tror flere med tiden vil slutte seg til den digitale løsningen for dokumentasjon av utførte oppdrag. Malermestrenes Landsforbund (MLF) har tidligere i år signert avtale med Boligmappa for å styrke fokus på dokumentasjon blant deres medlemmer.

 

For mer informasjon om hvordan du får lisens, sjekk ut Boligmappa.no

Gjennom samarbeidet med Mestergruppen får Mal Proffs kunder rabattert pris på lisens på Boligmappa.